Planinarsko sklonište “Milčić – Bunarić”

Planinarsko sklonište "Milčić - Bunarić"

Planinarsko sklonište “Milčić – Bunarić”

Planinarska udruga “Dinaridi”, u samo nekoliko dana izgradilo je  sklonište na planini Kamešnici. Lokacija za ovo predivno sklonište nije slučajno odabrana, činjenica da pored skloništa ima izvor vode, još uz to se nalazi na križanju staza više je nego dovoljan razlog, stoga se nije bilo teško donijet odluku o konačnom mjestu.

Oni koji češće pohode ovu planinu znaju kako je vrijeme prevrtljivo i koliko je malo vremena potrebno da se lijepi dan pretvori u nešto što u planini nije ugodno. Za samo pola sata od skloništa stižemo na Kurljaj (1809m), dalje možemo na Konja (1856m) ili grbenom preko Blizničkog briga (1690m) i Gaejate (1773m) i Burnjače (1770m) do planinarske kuće u Kuretgića docu (1450m). Možemo se spustiti u Gornja Korita, u planu je napraviti kružnu stazu preko Glavaša (1308m), koji je ujedno i točka HPO, te preko Galjskih stanina na sklonište. Iznad smog skloništa je vrh Gušinova kažela (1654m), koji je idealan kao vidikovac. Kao što vidimo razne su mogućnosti, dolaska, odlaska i korištenja skloništa, a osim toga dio je projekta Kamešnica – Troglav – Dinara .”

Gornja Korita – Milčić – Bunarić

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 0px solid black;” gpx=”http://kamesnica-livno.com/blog/wp-content/uploads/Gornja_Korita-Milčić_Bunarić-Vrh_Kamešnica.gpx”]