Dani planinara Herceg Bosne Vlašić 2007

U nazočnosti velikog broja planinara i njihovih gostiju,kako iz BiH tako i iz RH na planini Vlašić na platou Galice domaćin je organizirao skup sa prigodnim športskim i kulturno zabavnim programom.


Uz planinarski pohod na najviši vrh Vlašića(Vlašićku gromilu),planinari su uživali u sunčanom i pomalo vjetrovitom vremenu na padina i obroncima ove moćne planine,u pogledu sa Paklarskih stijena na Srednju Bosnu i osvježenju u ne baš urednom okolišu izvora Devečani.Po povratku sa planinarenja domaćin je organizirao i športska natjecanja u bacanju(kotrljanju) kamena s ramena,potezanju konopca i trčanju u vrećama.
Planinarsko društvo „Kamešnica Livno“ u zanimljivom i do kraja neizvjesnom natjecanju,uz čestitke i ostalim sudionicima natjecanja,ostvarili su zavidan uspjeh i to: prvo mjesto u trčanju u vrećama,drugo mjesto u bacanju (kotrljanju) kamena s ramena i treće mjesto u potezanju konopca.Ugodno i zabavno dvodnevno druženje uz pjesmu i ples završilo je uobičajenim planinarskim ručkom,grahom s kobasicama,dodjelom priznanja i diploma za učestvovanje u športskim natjecanjima i prigodnim poklonom od strane domaćina. Fotografije sa pohoda možete pogledati u galeriji.